Cum să folosiți corect un fotoliu rulant pentru siguranța dumneavoastră?

Fotoliul rulant este un echipament ortopedic, care se utilizează în mod frecvent la rândul persoanelor cu handicap locomotor pentru îmbunătățirea mobilității. Fotoliul rulant se poate utiliza atât în interiorul cât și în exteriorul locuinței, se poate deplasa acționat de utilizator sau ajutat de un însoțitor, pe teren plat sau ușor accentuat. Verificarea fotoliului rulant se face anual. Dacă scaunul rulant este întreţinut în mod regulat, defectele sau uzura pieselor pot fi detectate, astfel încât creşte semnificativ viaţa scaunului rulant.
Cum să utilizați sau circulați în siguranță cu un fotoliu rulant? Din motive de siguranţă, trebuie să acordați mare atenție ca partea superioară a corpului şi capul să nu depășească suprafaţa de şezut.

Să nu încercaţi ridicarea obiectelor de la nivelul solului depăşind limitele permise ale echilibrului. Circulaţia pe bandă rulantă cu scaunul rulant este interzisă, poate provoca accidente grave. Pentru a evita răsturnarea să nu vă întindeţi prea mult după un obiect. Apropiaţi-vă cât mai mult posibil de obiectul pe care doriţi să-l apucaţi și blocați roțile din spate. Înainte de transfer în sau din fotoliu rulant asiguraţi-vă că spaţiul între fotoliu rulant şi obiectul pe care sau de pe care doriţi să vă asezaţi, este minimă. Blocaţi roţile din spate, astfel încât împiedicaţi mişcarea scaunului. Nu înclinaţi fotoliul rulant fără ajutor, pentru depăşirea obstacolelor mai mari decât 30 mm. În timpul urcării unei rampe sau coborârea unei pante trebuie evitate schimbările bruşte ale direcţiei. Frâna de mână nu poate fi folosită ca frână principală, însă nu încercaţi niciodată să opriţi fotoliul rulant doar cu frâna principală.

Post navigation